KEI-lopers worden de tent uitgerookt › City of Talent

KEI-lopers worden de tent uitgerookt

KEI-lopers worden de tent uitgerookt

KEI-lopers worden de tent uitgerookt

do, 7 augustus 2014

In het kader van brandveilig wonen lokt Brandweer Groningen de nieuwe studenten in de tent, om ze er vervolgens weer uit te roken. Op deze ludieke wijze worden zij geconfronteerd met het grootste gevaar bij brand: de rook. De nieuwe studenten krijgen voorlichting hoe ze zelf gevaren in hun studentenhuis kunnen voorkomen.

Veilig vrijen
Naast de Brandweer geven de andere partijen van de gemeentelijke kraam informatie over veilig met geld omgaan, een veilige buurt en een veilig leven. Het gaat bijvoorbeeld over uiteenlopende onderwerpen zoals de vergaande consequenties als je een fiets heelt, het voorkomen van schulden, veilig vrijen en veilig reizen.

Rad van Stad
Als studenten vijf vragen over deze onderwerpen beantwoorden aan de hand van een stempelkaart, ontvangen ze altijd een prijs met een draai aan het Rad van Stad. Dit kan gaan om een degelijke tweede handsfiets, een spaarpot, bandenplakset of gratis entree voor schaatsen of zwemmen in Kardinge. Daarnaast maken acht studenten kans op een extra prijs: een VIP arrangement met de burgemeester in de SkyBox van de gemeente Groningen bij de competitiewedstrijd FC Groningen – Heracles op 17 augustus in de Euroborg.