Jonge Harten Theaterfestival

Jonge Harten Theaterfestival

Jonge Harten Theaterfestival

wo, 16 november 2016

Theaterliefhebbers kunnen van 18 tot en met 26 november hun hart ophalen. Dan zijn zo ongeveer alle Groningse theaters het decor van het jaarlijkse Jonge Harten Theaterfestival.

Het festival is voor mensen die iets meer willen en durven. Het festival biedt met spannende dansvoorstellingen, vernieuwende performances, creatieve multimediaprojecten, internationale topvoorstellingen, workshops en korte films voor ieder wat wils.

Missie Márquez

Missie Márquez is te bewonderen op de Vismarkt. Deze theaterserie is geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Missie Márquez deel 4, 5 & 6 zijn los van elkaar te zien op 18, 19, 21, 22 24 & 25 november.

ArtQuake

Ook zijn er plotselinge kunstuitbarstingen in de stad met ArtQuake. Dit is een nieuw podium voor jong lokaal talent. Het project biedt beeldend kunstenaars de mogelijkheid om, onder begeleiding, te werken binnen de context van een festival. Iedere kunstenaar ontwikkelt een interdisciplinair kunstwerk dat als plotselinge kunstuitbarsting zal opduiken in Groningen.

HonderdHuizen

Voor haar voorstelling HonderdHuizen ging Yinka Kuitenbrouwer op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over ‘thuis’. Speciaal voor Jonge Harten ging zij ook op zoek naar Groningse verhalen. Op basis van de gesprekken, met foto’s en koekjes, vertelt Yinka in HonderdHuizen een nieuw verhaal.

On Ice

On Ice is een reis naar de toekomst en een reconstructie van het verleden. Over de aarde gezien vanaf de maan, over kunstschaatsen in de zomer, over de 18.735 spulletjes die een mens bezit, inclusief paperclips en herinneringen, en over wandelen door de woestijn. Kortom, over hoe je alles zou opofferen om grip te kunnen krijgen op het hier en nu.

Festivalhart

Het bruisende hart van het Jonge Harten festival is Festivalhart. Iedere avond is het café in De Gym geopend en zijn er voorstellingen, films, installaties en muziekoptredens. Het café is de plek om anderen, waaronder bijvoorbeeld theatermakers, te ontmoeten en na te praten over de voorstelling die je die avond gezien hebt.

Programma

Het programma heeft naast deze onderdelen nog veel meer te bieden. Jonge Harten vindt plaats in onder andere de Stadsschouwburg en het Grand Theatre, maar ook op bijzondere pop-up locaties in de stad. Kijk voor meer informatie en het gehele programma op www.jongeharten.nl.