IT-talent uit Zuid-Europa naar Groningen › City of Talent

IT-talent uit Zuid-Europa naar Groningen

IT-talent uit Zuid-Europa naar Groningen

IT-talent uit Zuid-Europa naar Groningen

do, 31 mei 2018

Samenwerking Noord, IT-Academy Noord-Nederland en het International Welcome Center (IWCN) en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) willen via een cursus en traineeship samen met bedrijven hoogopgeleide jonge ICT’ers uit Zuid-Europa naar Groningen halen. Dit jonge ICT-talent heeft daarmee later grote kans op een baan.

Voor Groningse en andere noordelijke IT-bedrijven die er maar niet in slagen om kandidaten te vinden voor IT-functies, is er nieuwe hoop. Namelijk het ‘Global Talent IT Traineeship’-programma. Hiermee willen Samenwerking Noord, IT-Academy Noord-Nederland, het IWCN en de NOO hoogwaardig IT-talent uit Griekenland, Italië of andere Zuid-Europese landen werven voor de noordelijke arbeidsmarkt.

IT-Trainee
Het tekort aan IT’ers groeit enorm en veel noordelijke bedrijven kunnen dit met lokaal talent niet opvullen. Daarom bedacht studentenorganisatie AIESEC een plan om de noordelijke IT bedrijven in contact te brengen met jong IT-talent uit Zuid-Europa. Via de traineeship kan jong IT-talent uit Zuid-Europa in contact komen met de noordelijke arbeidsmarkt.

Grote voordelen
“Voor bedrijven in het Noorden is het een zeer aantrekkelijk initiatief, want zij worden volledig ontzorgd!”, aldus Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert. “De IT Academy zorgt voor de opleiding en AIESEC neemt de begeleiding op zich. Je hoeft ze dan alleen nog maar tijdelijk in dienst te nemen tegen een voor werkgevers in Noord-Nederland relatief laag salaris.”

En volgens Hassert is er nog een andere voordeel: door jongeren uit Zuid-Europese landen tijdelijk in dienst te nemen, zorgt dat ook voor vers bloed, en voor nieuwe culturele ideeën binnen de organisatie.

Startbijeenkomst
Op 21 juni zal het project officieel worden gepresenteerd tijdens een startbijeenkomst in Het Kasteel aan de Kraneweg in Groningen. Ondernemers die er meer over willen weten kunnen nu al contact opnemen:

groningen@aiesec.nl I 050-363 7927 I Samenwerking Noord