IT Academy pakt tekort IT-professionals aan › City of Talent

IT Academy pakt tekort IT-professionals aan

IT Academy pakt tekort IT-professionals aan

IT Academy pakt tekort IT-professionals aan

di, 12 juni 2018

IT Academy Noord-Nederland krijgt steun van de Provincie Groningen om het tekort aan IT-professionals aan te pakken. Met ondersteuning van de provincie kan de IT Academy extra capaciteit inzetten op het verzorgen van omscholingstrajecten.

De IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, kan rekenen op extra steun van de Provincie Groningen. Er is op de arbeidsmarkt een toenemende vraag naar IT-professionals en werkgevers grijpen hun kans om medewerkers omscholingstrajecten aan te bieden. “De IT Academy is de partij om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan vakkundig ICT-personeel in Noord-Nederland de komende jaren”, vertelt gedeputeerde Patrick Brouns.

Trainingen
De IT Academy richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van vraag gestuurde opleidingen en trainingen. Hierbij hoort ook het vervullen van een ‘brugfunctie’ tussen het reguliere onderwijs en de specifieke en actuele wensen van werkgevers. Om verder te groeien, maar ook om te anticiperen op het tekort aan ICT’ers, ontwikkelt de IT Academy in samenwerking met diverse noordelijke organisaties traineeships en omscholingsprogramma’s. De steun van de provincie Groningen helpt bij het versnellen van de ontwikkeling van deze programma’s.