Innofest wint Europese award voor ondernemerschap › City of Talent

Innofest wint Europese award voor ondernemerschap

Innofest wint Europese award voor ondernemerschap

Innofest wint Europese award voor ondernemerschap

ma, 27 november 2017

Innofest mag zich nu officieel het beste initiatief voor ondernemend ondernemerschap van heel Europa noemen. De internationale jury in Tallinn (Estland) was het unaniem eens. De uitreiking vond plaats tijdens de SME Assembly, het jaarlijkse hoogtepunt voor kleine en midden-kleine ondernemingen in Europa.

“Innofest was de absolute winnaar. Zo’n innovatief en effectief initiatief hebben we nog nooit gezien,” zo luidde het oordeel van de jury. In deze video legt de jury precies uit waarom directeur Anna van Nunen de prijs mocht ophalen in de Estse hoofdstad Tallinn. Verrast, maar vooral heel trots. “Na twee jaar heel hard werken voor iets waar mensen in het begin hun twijfels bij hadden is dit een enorme pluim op ons werk. Dit is een gigantische steun vanuit de EU”.

Innofest geeft start-ups, bedrijven en studenten met innovatieve ideeën ruimte om op festivals als speciale ‘living labs’ hun innovatie te testen. Innofest gebruikt festivals op deze manier als een tijdelijke mini-maatschappij om oplossingen te bedenken voor uitdagingen waar festivals en ondernemers mee te maken hebben. Op ieder festival worden de opgehaalde resultaten weer gebruikt om het product verder te ontwikkelen. Innofest biedt acht festivals aan als living labs, dit zijn bijvoorbeeld Oerol, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open.