InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017 › City of Talent

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

wo, 6 december 2017

Het regent prijzen in Groningen! Met nu Innocore Pharmaceuticals als winnaar van de Groninger Ondernemersprijs 2017. InnoCore is een biofarmaceutisch bedrijf, gevestigd op de Healthy Ageing Campus Groningen en gespecialiseerd in het ontwikkelen van langdurig werkzame medicijnen.

Directeur Jan Hendriks is “ongelofelijk trots” op het winnen van de Ondernemersprijs en de jury is vol lof over Innocore. “Het is een onderneming waar Groningen trots op mag zijn”, aldus juryvoorzitter Patrick Brouns. Het Groningse bedrijf is als enige in de wereld in staat om uit eiwit opgebouwde medicijnen te verpakken in een polymeer. Het polymeer lost bij injectie langzaam op, waardoor het geneesmiddel gedoceerd wordt afgegeven en de werking langer aanhoudt. Het voordeel? De patiënt heeft minder last van bijwerkingen en de kosten zijn lager.

Van Groningen naar de wereldmarkt
De jury is erg te spreken over het innovatieve ontwikkelingsproces, baanbrekende octrooien en de daardoor sterke mondiale positie. Maar ook over de aandacht voor toptalent, werkgelegenheid voor hoogopgeleiden en bovenal: dat Innocore bewust vanuit Groningen de wereldmarkt bedient.

 

Bron en foto: Dagblad van het Noorden