IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen › City of Talent

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

IBM creëert 350 nieuwe ICT-banen in Groningen

do, 20 juni 2013

IBM´s keuze voor Groningen als locatie is mede gebaseerd op het grote aantal studenten, bevordering van werkgelegenheid in de regio en de goede samenwerking met de provincie, stad en het onderwijs.

De komende drie jaar zal het IBM Services Center Groningen werkgelegenheid bieden aan afgestudeerde technologiestudenten en ervaren professionals met een technische achtergrond. Daarnaast worden er ook stageplekken en ruimte voor afstudeeropdrachten aangeboden om zo het beste technologietalent in de stad en regio te behouden.

“Investeren in nieuwe werkgelegenheid sluit aan op IBM’s visie om gebruik te maken van lokaal talent voor onze opdrachtgevers en zo een concurrerend aanbod te kunnen doen in de Nederlandse markt”, aldus Harry van Dorenmalen, Algemeen Directeur IBM Nederland en IBM Chairman Europa. “Het center onderstreept onze betrokkenheid om met lokale hogescholen en universiteiten samen te werken om hoogwaardige kennis en vaardigheden te leveren die relevant zijn voor de huidige markt.”

Het Services Center zal onderdeel uitmaken van IBM's wereldwijd geïntegreerd delivery netwerk dat toegang biedt tot diepgaande technische en industrie kennis. Het Center in Groningen is de jongste in een serie van wereldwijde investeringen in de creatie van nieuwe werkgelegenheid.

Geïnteresseerd in een baan bij IBM in Groningen?

Op 26 juni is er een recruitment day bij Hanzehogeschool Groningen. Voor meer informatie www.hanze.nl/ibmcareerevent

Of kijk op www.ibm.com/nl/groningenexperience