Hoe je goede voornemens wél lukken › City of Talent

Hoe je goede voornemens wél lukken

Hoe je goede voornemens wél lukken

Hoe je goede voornemens wél lukken

ma, 8 januari 2018

Dat goede voornemens gedoemd zijn om te mislukken? Niet als het aan André Aleman, hoogleraar neuropsychologie bij het UMCG ligt. En hij biedt tips om gewoontes succesvol te veranderen.

Maar liefst acht van de tien Nederlanders probeert het elk jaar weer: goede voornemens uitvoeren. Welke doe jij dit jaar? Stoppen met roken, meer sporten, minder snoepen of vaker bewegen? Uiteindelijk lukt het slechts 1 van de 6 mensen om dit ook echt vol te houden. Dit kan beter, legt Aleman uit in een interview met NEMO. Wat wel werkt? Onderzoek laat namelijk verschillende dingen zien:

  • Wees zelf overtuigd dat het gaat lukken, dan is de kans van slagen groter.
  • Maak je doel concreet en stel een plan op. Welke sport doe je wanneer? Plan dat in: bijv. elke maandagavond om zeven uur hardlopen.
  • Verander je routines en maak bewuste beslissingen. Minder snoepen? De eerste stap is de verleiding niet in huis halen. Je zult zien; na een paar weken ben je uit je routine om elke avond chips te eten.

Benieuwd hoe het precies zit en waarom die doelen zo vaak mislukken? En hoe het dan wel moet? Lees hier het hele interview met André Aleman bij NEMO.