Het Stadslab: een creatieve plek op het Suikerunie terrein!

Het Stadslab: een creatieve plek op het Suikerunie terrein

ma, 8 augustus 2016

Willem Straat en Jurian Zijlstra, van het bedrijf Keypro, hebben dit initiatief opgezet. Het huidige pand van het bedrijf Keypro is te klein. Op het Suikerunie terrein hebben ze gevonden wat ze zochten, namelijk veel ruimte en een creatieve vibe. 'We hebben zo’n gekke plek nodig, waar ideeën van de grond kunnen komen,' aldus Willem Straat.

Het Stadslab bestaat uit drie delen: een tussenstuk van 600 vierkante meter en twee cilindervormige loodsen van elk 520 vierkante meter. In de loodsen komen de bedrijven en in het tussenstuk een podium. Dit is afgesloten met een deur. 'Die deur komt op wielen van een trein van de NS te staan,' zegt Willem Straat. Het podium kan gebruikt worden bij festivals zoals bijvoorbeeld Kadepop. Dit festival is mede opgericht door de ondernemers.

Afgezien van Keypro zal ook het reclamebureau Rpublic zich vestigen in het Stadslab. Daarnaast is er nog plek voor een nu nog onbekende partij. Het Stadslab is niet het enige nieuwe gebouw op het Suikerunie terrein; binnenkort zullen ook danceclub Paradigm, containerhostel Rebel Rebel en poppodium EMG Factors hun plek innemen op deze bijzondere locatie.

Willem Straat & Jurian Zijlstra voelen zich al thuis op het Suikerunie terrein
Willem Straat & Jurian Zijlstra voelen zich al thuis op het Suikerunie terrein

De bouw van het Stadslab begint later dit jaar zodat het in het voorjaar van 2017 klaar is. Hier zal het sowieso vijftien jaar blijven staan; daarna moet het mogelijk plaatsmaken voor nieuwe woningen.