HBO-ICT in deeltijd? Het kan met ‘levenlanglerenkrediet’ tot 55 jaar › City of Talent

HBO-ICT in deeltijd? Het kan met ‘levenlanglerenkrediet’ tot 55 jaar

HBO-ICT in deeltijd? Het kan met ‘levenlanglerenkrediet’ tot 55 jaar

HBO-ICT in deeltijd? Het kan met ‘levenlanglerenkrediet’ tot 55 jaar

di, 10 juli 2018

Wil je een HBO-ICT studie doen, heb je geen recht meer op studiefinanciering en ben je nog geen 55 jaar? Dan kun je nu de HBO opleiding ICT volgen via een speciale regeling. Namelijk het ‘levenlanglerenkrediet’, die beschikbaar is gesteld door het Ministerie van Onderwijs. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.

De regeling is voor mensen die een erkende opleiding hoger onderwijs volgen en niet studiefinanciering gerechtigd zijn. In september dit jaar (2018) start de HBO-ICT deeltijdopleiding bij de Hanzehogeschool Groningen en bij deze kun je het levenlanglerenkrediet aanvragen. Dit is een vrede HBO-ICT deeltijdopleiding waarvan onderdelen ook modulair te volgen zijn en voldoet aan de eisen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je kunt het krediet aanvragen voor de duur van de opleiding, met uitloop tot vijf jaar.

Ieder jaar moet je als student opnieuw een aanvraag doen. Om als student in aanmerking te komen voor deze lening gelden echter ook een aantal voorwaarden. Op dit moment is het rentepercentage 0%. Voor meer informatie over het levenlanglerenkrediet, check de website van DUO: https://duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet.jsp

Benieuwd naar de HBO-ICT opleiding van de Hanzehogeschool? Kijk dan op: https://www.itacademy.nl/opleidingen/hbo-ict