Hanzehogeschool zet 20 miljoen extra in › City of Talent

Hanzehogeschool zet 20 miljoen extra in

Hanzehogeschool zet 20 miljoen extra in

Hanzehogeschool zet 20 miljoen extra in

di, 18 juli 2017

Het aankomende studiejaar investeert de Hanzehogeschool Groningen ruim 20 miljoen euro in de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek. Studenten moeten profiteren van het nieuwe leenstelsel.

De Hanzehogeschool Groningen investeert in de ontwikkeling van onderwijs, onderzoek, personeel, ICT en huisvesting. Dit geld kwam beschikbaar na de invoering van het nieuwe leenstelsel. Bij het afschaffen van de basisbeurs in 2015 werd afgesproken om met de opbrengst daarvan het hoger onderwijs naar een hoger plan te tillen. Het geld is er nog niet, maar de Hanze financiert een deel van de investeringen voor. De Hanze wil deze extra middelen nu zo snel mogelijk inzetten, zodat de studenten die er nu studeren hiervan profiteren.

Van het bedrag wordt 5,6 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen en uitvoeren van onderwijs. 2 miljoen investeert de Hanzehogeschool in een Strategisch fonds voor school overstijgende strategische projecten en programma’s. 1 miljoen euro gaat extra naar personeelsbeleid en 1,7 miljoen euro gaat naar ICT en huisvesting. Ook investeert de Hanze nog eens 10 miljoen extra in huisvesting en dat gaat vooral naar de nieuw- en verbouw van Zernikeplein 7.

Met alle investeringen op een rij komt de begroting uit op een tekort van 3 miljoen euro op een totale begroting van 255 miljoen euro. Maar: ‘De financiële positie van de Hanzehogeschool is zodanig goed dat we deze voorfinanciering kunnen doen’, zo laat bestuursvoorzitter Henk Pijlman van de Hanze weten.

Veel voorzieningen, een vrij goedkope kamer, geweldige horeca en culturele hotspots; in 2016 is Groningen wederom verkozen tot de leukste studentenstad van Nederland. Met opleidingsinstituten zoals de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool is het aanbod aan opleidingen uitstekend en de leefomstandigheden in Groningen als studentenstad doen daar zeker niet voor onder. Meer informatie over studeren in Groningen vind je hier.