Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

ma, 3 april 2017

De Hanzehogeschool Groningen blinkt uit in ondernemerschap. Niet alleen in Nederland of Europa, maar ook wereldwijd.  Drs. Frans M. Donders, directeur van incubator Cube050, meldt dat de Hanzehogeschool op de 5e plaats terecht is gekomen van de lijst met meest ondernemingsgezinde hogescholen ter wereld. ‘Dit is een fantastisch resultaat!’, zo laat Donders weten.

Dat de Hanzehogeschool Groningen wereldwijd tot de meest ondernemende hogescholen ter wereld behoort, blijkt uit data van de U-Multirank 2017 van de Europese Unie. Hieraan nemen 1.465 internationale instellingen deel. In de categorie 'Kennisoverdracht' is de Hanzehogeschool Groningen wereldwijd nummer 5 geworden wat betreft het aantal 'graduate companies', startups van studenten en alumni. In Nederland staat de hogeschool op de eerste plaats voor dit onderwerp. Ook op het vlak van 'Gezamenlijke regionale publicaties' in de categorie 'Regionale focus' behoort de hogeschool tot de wereldtop 3.

U-Multirank (umultirank.org) onderzocht in 2017 bijna 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen. De organisatie voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit. 

De Hanzehogeschool Groningen is trots op deze resultaten. In 'Vernieuwen in Verbinding', het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren.

“We willen iedereen geluk wensen die een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastische resultaat!’, aldus Donders in een mail aan alle betrokkenen.

Bron: Groninger Internet Courant