Hanze en KPN per 1 sept samen in ‘data innovatie lab’ › City of Talent

Hanze en KPN per 1 sept samen in ‘data innovatie lab’

Hanze en KPN per 1 sept samen in ‘data innovatie lab’

Hanze en KPN per 1 sept samen in ‘data innovatie lab’

di, 31 juli 2018

Per 1 september is het zover; dan gaan de Digital Society Hub (van de Hanzehogeschool) en KPN ICT Consulting samenwerken in het data innovatie lab. Een mooi initiatief: samenwerken om samen te innoveren rond data en kunstmatige intelligentie.

Hoe gaaf is het als studenten, docenten, onderzoekers én ondernemers samenwerken aan innovaties rond eHealth, Big Data, 5G, gaming en cybersecurity? De Digital Society Hub van de Hanze is daar dé plek voor en die gaat nu samenwerken met KPN. Speciaal voor de samenwerking gaat KPN vier medewerkers aannemen om bij te dragen aan onderzoek en onderwijs voor de opleiding HBO-ICT. Deze consultants gaan onderwijs verzorgen en studenten begeleiden bij innovatieopdrachten op het gebied van consumer intelligence predictive maintenence en smart buildings. KPN gaat ook het huidige innovatie lab uitbreiden richting onderwijs en onderzoek voor studenten.

Roland Hiemstra, programmadirecteur Digital Society Hub: "KPN is een belangrijke partner voor kennisontwikkeling. Daarnaast kunnen we binnen onze innovatiewerkplaats structureel met elkaar samenwerken op diverse digitaliseringsthema's. Met de komst van KPN krijgen we ook direct contact met andere strategische klanten van KPN voor onderzoek en onderwijsopdrachten. Studenten krijgen hierdoor meer keuze in opdrachten." 

Digital Society Hub

De Digital Society Hub is een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Hier kunnen studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar samenwerken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.