Handige energiemeter uit Groningen in landelijke Innovatie top 100 › City of Talent

Handige energiemeter uit Groningen in landelijke Innovatie top 100

Handige energiemeter uit Groningen in landelijke Innovatie top 100

Handige energiemeter uit Groningen in landelijke Innovatie top 100

wo, 10 juli 2013

Duurzaamheid en energiebesparing zijn veelbesproken onderwerpen die hoog op de agenda’s van bedrijven en particulieren staan. Een belangrijk instrument om besparingen mogelijk te maken is het creëren van bewustwording. EnerGQ vindt het daarom van groot belang dat ieder huishouden inzicht kan krijgen in het energieverbruik en de kosten hiervan. Daarom heeft het bedrijf de i-CARE Basic, bedacht.

Deze geeft de gebruiker inzicht in de kosten, het energieverbruik en de besparingen. Ook wordt het verbruik afgezet tegen het verbruik van vergelijkbare huishoudens, en worden de lokale weersgegevens van het KNMI elke tien minuten ingelezen. Zo krijgen particuliere gebruikers concrete informatie over de mogelijkheden tot besparing. Ook voor zonnepanelen is er een module beschikbaar om de opbrengst en het rendement in de gaten te houden.

EnerGQ is actief op het gebied van energiemonitoring en -analyse. Onder meer winkelbedrijven, industrie, kantoren, scholen en huishoudens maken gebruik van de tools van enerGQ om energie te besparen.