Groningse talenten leiden schatzoekers langs 'Hot and Cold' spots › City of Talent

Groningse talenten leiden schatzoekers langs 'Hot and Cold' spots

Groningse talenten leiden schatzoekers langs 'Hot and Cold' spots

Groningse talenten leiden schatzoekers langs 'Hot and Cold' spots

ma, 11 augustus 2014

De Groningen Talent Group heeft sinds kort haar eigen Geocache, waarbij men middels gps- coördinaten naar een echte 'schat' wordt geleidt. Geocaching is een spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Momenteel zijn er ruim 2.200.000 caches over de hele wereld.

De Groninger Talent Group is een multidisciplinaire denktank die brainstormt over dingen die de stad Groningen aangaan. Begin 2014 hebben alle leden van de Groningen Talent Group hun favoriete hotspots en verbeterplekken van de stad Groningen bepaald. Deze hot- en cold spots zijn verwerkt in de route naar de cache en leiden alle schatzoekers langs de mooiste plekken van Groningen. maar ook langs enkele aandachtsgebieden.

Het speciale aan de tocht is, dat de initiatiefnemers erg benieuwd zijn naar de meningen van de Geocachers over de bezochte plekken. De cache-zoekers krijgen daarom de gelegenheid om hun eigen visie over alle waypoints te geven, met daarnaast de mogelijkheid om hot- en cold spots te noemen die nog niet opgenomen zijn in de route. Op deze manier wordt er een unieke kijk op de stad Groningen verzameld, waarbij uiteindelijk alle opvattingen gebundeld aan het college van B&W zullen worden aangeboden.

Hiermee hopen de initiatiefnemers dat al hun mooie plekken in Groningen behouden blijven en dat er nog meer mooie plekken gecreëerd worden.

Benieuwd naar de hotspots, cold spots en 'schat' van de Groninger talenten? Bezoek dan Geocache GC568ZT via geocaching.com en reis af naar het startpunt in Groningen om daar te beginnen aan de tocht.

Meer informatie http://www.geocaching.com/geocache/GC568ZT_hotcold-in-groningen