Groningse startup strijdt mee om Young Business Award › City of Talent

Groningse startup strijdt mee om Young Business Award

Groningse startup strijdt mee om Young Business Award

Groningse startup strijdt mee om Young Business Award

ma, 26 februari 2018

De Groningse startup Mr. Chadd dingt mee naar de titel ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’ en maakt kans op maar liefst 15.000 euro. Dit jonge bedrijf brengt via een app middelbare scholieren en universitaire coaches bij elkaar om samen huiswerkproblemen op te lossen. Mr. Chadd is één van de twaalf halve finalisten van de Young Business Award 2018.

Eigenlijk heb je met Mr. Chadd altijd een bijlesdocent bij de hand. Niet letterlijk, maar wél via de app. Jan Kuipers en Kim van der Esch ontwikkelden de app om leerlingen en studenten met vragen over hun lesmateriaal te koppelen aan specialisten. In oktober werd de app gelanceerd en heeft inmiddels al zo’n 115.000 gebruikers. Dit aantal groeit nog steeds.

De halve finales van de Young Business Award (YBA) vinden plaats in Groningen (op 27 maart) en Leeuwarden (op 17 april). Tijdens de halve finale in Groningen mag elke van de twaalf halve finalisten in slechts 60 seconden iedereen overtuigen van zijn of haar startup. Daarna neemt de jury onder leiding van Top Dutch campagneleider Gerard de Boer de regie voor acht minuten over. Slechts twee startups gaan naar huis met een YBA finale-ticket op zak. Deze geeft toegang om tijdens het slot-event op 28 juni in Emmen voor 800+ bezoekers te pitchen voor 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.