Groningse startup KlippaCast wint 15.000 euro › City of Talent

Groningse startup KlippaCast wint 15.000 euro

Groningse startup KlippaCast wint 15.000 euro

Groningse startup KlippaCast wint 15.000 euro

ma, 2 oktober 2017

De Groningse start-up KlippaCast is geselecteerd voor een internationaal accelerator programma. KlippaCast maakt het voor winkeliers mogelijk om voor consumenten een kassabon digitaal op de smartphone aan te bieden.

KlippaCast is een kleine startup in de ‘fin tech’, een nieuwe digitale technologie voor de bancaire sector, en is opgericht door zeven Groningse ondernemers. Samen met 10 andere winnaars mag de startup meedoen aan het Startupbootcamp Fintech & CyberSecurity global accelerator programma in Amsterdam. Het is de enige Nederlandse app die na een week van presentaties en productdemo’s staande is gebleven tussen ruim 500 aanmeldingen wereldwijd.

Selectiedagen Amsterdam
Tijdens de selectiedagen op 27 en 28 september in Amsterdam vond de selectie plaats en zijn er 21 startups intensief gescreend en geëvalueerd door ruim 150 partners en mentors uit het Nederlandse fintech landschap. Meedoen aan de selectiedagen was al een hele prestatie, want de 21 startups die hieraan mochten deelnemen hadden als 500 andere startups uit 73 verschillende landen achter zich gelaten.

De prijs
KlippaCast wint een mentorprogramma van 3 maanden, krijgt kantoorruimte in Amsterdam én de kans om op Demo Day (deze vindt plaats begin februari 2018) te pitchen voor honderden tech-influensers en investeerders. Ook krijgen ze maar liefst 15.000 euro om te investeren in de app, ondersteuning van partners als Rabobankm ING, ABN AMRO, Moneyyou, PGGM, De Volksbank, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec en de Nationale Politie en ruim €500.000 aan partner services.

Digitale kassabon in hele Groningse binnenstad
En de droom van het bedrijf? Om van Groningen de eerste stad ter wereld te maken waar de hele binnenstad de digitale kassabon ondersteunt. Dat is niet alleen beter voor de consument en de winkelier, maar ook voor het milieu.

Meer over de app vind je op de website van KlippaCast: www.klippacast.com.