Groningse ondernemer start nieuwe soort LinkedIn: Twinqh › City of Talent

Groningse ondernemer start nieuwe soort LinkedIn: Twinqh

Groningse ondernemer start nieuwe soort LinkedIn: Twinqh

Groningse ondernemer start nieuwe soort LinkedIn: Twinqh

ma, 13 november 2017

LinkedIn kennen we allemaal. Maar de Groningse ondernemer Tim Kok vindt het tijd voor iets anders en ontwikkelde een vernieuwende netwerk-app: Twinqh. Wat anders is? Twinqh kijkt wie je tegenkomt, waar je zelf woont en werkt en dát kon nog wel eens van grote waarde zijn. Eind november is de eerste proefversie beschikbaar op iOS. 

Wat er mis is met LinkedIn? Niets, maar stel nou dat je via geo-tracking op de golfbaan, het schoolplein of op een beurs ter plekke inzicht krijgt in potentiële zakenrelaties die je -misschien wel zonder dat je het doorhebt- tegenkomt. En dat je met één druk op de knop contact kunt krijgen? Dat is wat de nieuwe zakelijke netwerk-app Twinqh doet: het kijkt niet zoals LinkedIn welke connecties jouw connecties hebben, maar wie je bewust en onbewust tegenkomt. En hiermee is het veel meer gericht op het opbouwen en uitbreiden van je regionale netwerk, aldus ondernemer en bedenker van Twinqh Tim Kok.

''Deze app werkt relevanter en is meer gericht op je regionale netwerk''

 “Meet & great”-functie
Met de functie “meet and great” kun je snel en eenvoudig kennismaken met andere ondernemers. Bijvoorbeeld als je op een beurs bent of als je even moet wachten op je lunchafspraak. Hoe dat gaat? Twinqh wisselt automatisch profielen uit tussen gebruikers wanneer ze elkaars pad kruisen. “Kun je wat voor de andere betekenen, dan stuur je diegene simpelweg een connectieverzoek of een bericht”, legt Kok uit in een artikel van de Groninger Ondernemers Courant. “Daarnaast gaat Twinqh connectievoorstellen geven op basis van geografische kerngebieden en profileringen.” Hoe dat er precies uitziet, blijft nog even geheim, maar de profielen zullen vergelijkbaar zijn met LinkedIn.

Groningen is proeftuin
De eerste versie van de app is eind november beschikbaar voor iOS. Groningen is de besloten proeftuin. Proefgebruikers zullen de app testen en op basis van hun ervaringen zal de app verder worden ontwikkeld. Het plan is dat de eerste officiële versie eind januari 2018 verschijnt voor zowel iOS als Android. Ondernemers die benieuwd zijn en mee willen doen aan de test, kunnen zich aanmelden op www.twinqh.com.