Groningse bedrijven doen het goed in de landelijke Innovatie Top 100 2016 › City of Talent

Groningse bedrijven doen het goed in de landelijke Innovatie Top 100 2016

ma, 3 oktober 2016

“Natuurlijk hadden wij graag bovenaan deze prestigieuze top 100 gestaan,” zegt Johan Mooibroek van United Care. “Maar dat was voor ons zeker niet het belangrijkst. Het feit dat wij bij de honderd meest innovatieve bedrijven van Nederland horen, is voor ons de grootste overwinning. Wij zien dat als een prachtige erkenning en waardering voor onze innovatieve producten en ontwikkelingen, waarmee wij mensen daadwerkelijk de helpende hand bieden. Betere veiligheid, comfort en kwaliteit van leven voor de patiënt en minder fysieke belasting voor zorgmedewerkers, daar doen wij het voor. Yoni Care is een zeer terechte winnaar. Maar wat ons betreft hadden er tientallen bedrijven kunnen winnen.’’

Groninger innoveerders
Voor United Care is een plek in de top 100 weggelegd vanwege de ontwikkeling van een zeer innovatieve plafondlift die zichzelf oplaadt door zwaartekracht. Stopaq kreeg de vermelding voor de ontwikkeling van zelfherstellende visco-elastische coating die waterproblemen en corrosie voorkomt en oplost. Hulst Innovatie kreeg een plek bij de beste honderd vanwege de ontwikkeling van de 3C melkcarrousel, waarmee de veehouder zijn dieren tegelijk kan voeren en melken. De KvK waardeert ORFI-food voor VEGA-coating, een gezond alternatief voor traditioneel paneermeel. Voor MDS tenslotte bestaat veel waardering vanwege de ontwikkeling van de NoseTube, een buisje dat neusopeningen verwijdt en ademhalen gemakkelijker maakt tijdens het slapen, waardoor de nachtrust verbetert.

Springplank
De Kamer van Koophandel (KvK) en de Financiële Telegraaf presenteren jaarlijks de MKB Innovatie Top 100. Deze nationale innovatie-etalage biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. “De KvK stimuleert ondernemers te groeien en innovatie is daar een belangrijke pijler van. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf jagen de economie aan met vernieuwingen”, stelt de KvK op haar website. “Innovatie levert de meeste ondernemers ook succes op, het zorgt voor meer omzet, meer arbeidsplaatsen, meer winst en zelfs voor internationale activiteiten.”

Bron: Groninger Ondernemers Courant