Gronings bedrijf maakt innoverende slaap-sensor › City of Talent

Gronings bedrijf maakt innoverende slaap-sensor

Gronings bedrijf maakt innoverende slaap-sensor

Gronings bedrijf maakt innoverende slaap-sensor

vr, 4 mei 2018

Het Groningse bedrijf Chrono@Work B.V. heeft een subsidie van € 25.000 gekregen voor een onderzoek naar een speciaal sensorsysteem. Deze moet slechte slapers leren beter te ‘luisteren’ naar hun biologische klok.

Slapen is de normaalste zaak van de wereld, maar toch kampen veel Nederlanders met een slaaptekort. Ongeveer één op de vier mensen klaagt over slecht slapen, meldt de Hersenstichting. Best zorgelijk, want een goede slaapkwaliteit is essentieel voor een gezonde leefstijl en voor de lange termijn gezondheid. Chrono@Work B.V. wil nu een haalbaarheidsstudie doen naar een sensorsysteem dat slechte slapers leert om meer te luisteren naar hun biologische klok om daarmee hun slaapkwaliteit te verbeteren. Hiervoor ontving het bedrijf als eerste een innovatiebeurs van € 25 000 ontvangt van SNN.

Marijke Gordijn van Chrono@Work B.V. is blij met de subsidie en de snelle afhandeling door het SNN. Gordijn: “Bij een gezonde leefstijl hoort ook goede slaap. We slapen namelijk een derde van ons leven en slaapproblemen kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Deze subsidie geeft ons de kans om te onderzoeken of ons idee haalbaar is.” Het bedrijf werkt in het onderzoek samen met experts  van de Chronobiologie groep van het  Gelifes institute van de Rijksuniversiteit Groningen en van Next Phase. Ze willen de details gaan beschrijven van een hulpmiddel om mensen een betere slaapkwaliteit te geven.