Groninger student wint Unilever researchprijs › City of Talent

Groninger student wint Unilever researchprijs

Groninger student wint Unilever researchprijs

Groninger student wint Unilever researchprijs

do, 20 december 2018

RUG-student Wouter Muizelaar heeft de Unilever Researchprijs gewonnen met zijn onderzoek naar zeewier als voedselbron van de toekomst. Het winnen van de prijs is niet niks, want Unilever reikt deze alleen uit als waardering voor hoogstaand wetenschappelijk onderzoek.

Een lekker bord zeewiersalade: straks misschien de normaalste zaak van de wereld, maar nu nog niet. Eerst moet wetenschappelijk meer inzicht worden verkregen in het kweken van zeewier en vervolgens moet het óók nog uitgerold naar het bedrijfsleven en zijn maatregelen in beleid nodig. En laat dat nou precies zijn wat RUG-student Wouter Muizelaar heeft gecombineerd in zijn scriptie: wetenschappelijk inzicht plus kennis van bedrijven en beleid. Hiermee won hij de prestigieuze Unilever Research prijs.

Zeewier als eten
Wouter is student Mariene Biologie en Science, Business en Policy aan de RUG. Hij won de Unileverprijs met zijn masterscriptie ‘Seaweeds and Carbohydrates: Assessment of starting a new Public Private Partnership’ over het kweken van zeewier als een voedselbron van de toekomst. Hij gooide hoge ogen bij de jury en kreeg daarnaast als persoon veel lof. “Muizelaar is hardwerkend, betrokken, proactief en leergierig”. Die kan hij in z’n zak steken.

De Unileverprijs
De Unilever Research Prize wordt jaarlijks toegekend aan jonge academici die veelbelovend onderzoek doen binnen de scheikunde, biotechnologie, werktuigbouwkunde, biologie, landbouwwetenschap en de sociale wetenschappen. Unilever wil met deze prijs jong talent stimuleren om toponderzoek te blijven doen.