Groninger Ondernemingsprijs 2017 › City of Talent

Groninger Ondernemingsprijs 2017: wie halen de finale?

Groninger Ondernemingsprijs 2017

Groninger Ondernemingsprijs 2017: wie halen de finale?

di, 5 september 2017

De strijd om de titel ‘Groninger Ondernemingsprijs 2017’ is losgebarsten: de tien genomineerde bedrijven zijn bekend! En ook deze 20e editie is het een mix uit Stad en Ommeland. Alleen wie worden de drie finalisten dit jaar?

De tien genomineerden in alfabetische volgorde zijn: Century Autogroep (Groningen), theFactor.e (Groningen), Holthausen Groep (Hoogezand), InnoCore (Groningen), Inter Psy (Groningen), MF Shipping Group (Farmsum), Organ Assist (Groningen), SealteQ (Stadskanaal), Target Holding (Groningen) en Team 4 architecten (Groningen). De vraag is nu: wie worden de drie finalisten? Dat wordt op maandag 25 september bekend gemaakt in Campus Winschoten aan de PC Hooftlaan.

Juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen is enthousiast. “We hebben dit jaar een ijzersterke lijst, met prachtige en zeer uiteenlopende bedrijven. Ze komen uit Stad én Ommeland, vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe economie: online en offline. Er zit maakindustrie tussen, technische en medisch-technische dienstverleners, maar ook creatieve industrie en zorg. Het laat weer eens zien hoe veelzijdig en sterk onze regionale economie in Groningen is. Ik verheug me nu al op de bedrijfsbezoeken en de finale!”

3 finalisten
Nu gaat het om de komende maanden, waarin de genomineerden geïnterviewd worden door specialisten van De Haan & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Daarvan gaat een uitgebreide gespreksnotitie naar de jury en dat zal meewegen in de preselectie van de drie finalisten. Maar ook tijdens de bijeenkomst in Winschoten wordt het spannend: elke genomineerde onderneming krijgt dan de mogelijkheid zich te presenteren aan publiek, jury en de pers. Na deze pitch-presentaties zal de jury bekend maken welke drie ondernemingen doorgaan naar de finale op donderdag 30 november in Martiniplaza Groningen, zo meldt voorzitter Winfryd de Haan van de organiserende stichting.

Over de Groninger Ondernemingsprijs
De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1997 uitgereikt aan toonaangevende bedrijven in Stad en ommeland. Hiermee wil de stichting meer bekendheid geven aan bijzonder ondernemerschap in de Provincie Groningen. Doel is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury bestaat uit: juryvoorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken), Eelco Koehoorn (VNO-NCW-MKB-Noord), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Erik Jan Worst (OPHTEC) en Rienk Jan van der Kooi (ESKA: winnaar 2016).