Groningen ontwerpt design voor duurzaamheid › City of Talent

Groningen ontwerpt design voor duurzaamheid

Groningen ontwerpt design voor duurzaamheid

Groningen ontwerpt design voor duurzaamheid

di, 31 juli 2018

Alvast een leuke tip voor oktober: GRONINGEN ONTWERPT. House of Design organiseert dit duurzame design-event in de binnenstad op 7 oktober samen met ontwerpers, winkeliers, beleidsmakers, onderzoekers en consumenten die nieuwe producten maken van afval- en restmateriaal.

Design speelt een belangrijke rol in duurzaamheid. Daarom komt House of Design uit Groningen met een nieuw initiatief: Groningen Ontwerpt. Hier wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor de binnenstad van Groningen door designers en winkeliers. Het thema is afvalstromen in de binnenstad. Vooral winkeliers hebben veel afval van verpakkingen. Daarom worden nieuwe producten ontworpen uit piepschuim, plastic, textiel, glas en karton.

Designroute
Vijf ontwerpers maken een nieuw product in samenwerking met vijf winkeliers. Op 7 oktober kun je de resultaten bewonderen via de designroute. Dit zijn de ontwerpers en winkeliers die meedoen: Hk Living Brand Store + Egbert Pikkemaat, Stardust + Tim Simons, O’42 + Tim Vinke, KokoToko + Anne Varekamp en Holtbar + SIO2.

Piepschuim Party Vismarkt
De route wordt aangevuld met duurzame initiatieven rondom hergebruik in de binnenstad van Groningen. Bijvoorbeeld Van Hulley, een sociaal project waarbij vrouwen je oude overhemd transformeren tot unieke shorts. En Verroest, de plek voor vintage, zelfgemaakte en opgeknapte meubelen. En er is een heuse Piepschuim Party op de Vismarkt, georganiseerd door onderzoekers van de Hanze Hogeschool, kenniscentrum Noorderruimte, afvalverwerker Virol en winkeliers van Laif & Nuver, Folk, Kruit & Kramer, samen met House of Design. Je komt van alles te weten over dit materiaal en een ontwerper toont een bijzondere installatie.

En een oproep hiervoor aan alle winkeliers en inwoner: kom op die dag je piepschuim brengen!

Meer info: www.houseofdesign.nl