“Groningen is de Nederlandse 5G-proeftuin”- NRC Handelsblad › City of Talent

“Groningen is de Nederlandse 5G-proeftuin”- NRC Handelsblad

“Groningen is de Nederlandse 5G-proeftuin”- NRC Handelsblad

“Groningen is de Nederlandse 5G-proeftuin”- NRC Handelsblad

ma, 24 december 2018

We krijgen met Groningen wederom landelijke media-aandacht. “In Groningen kan alles, als het maar smart is.” Zo schrijft het NRC Handelsblad over Groningen als proeftuin voor de digitale en groene revolutie. Dat hebben ze goed gezien!

Eind december 2018. Wéér mooie media-aandacht voor Groningen als plek voor de groene en digitale revolutie. En daar zijn we als City of Talent -en dat is aardig on-Gronings- best wel trots op, zo vlak voor het nieuwe jaar. Want dit keer wederom niet in zomaar een krant, namelijk het NRC Handelsblad met de mooie titel Groningen is de Nederlandse 5G-proeftuin: hier groeien de slimste aardappels. Want juist hier in Noord-Nederland experimenteren Nederlandse providers met het toekomstige mobiele netwerk 5G.

5G en elektrische pieper
Waarom hier 5G testen? Omdat er ruimte is, TNO, de Hanze én het rekencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen om de hoek zitten. En dan heb je nog ‘onze’ elektrische pieper: de smart potato, die draadloos doorseint hoe het met de vochtigheid en vruchtbaarheid van de bodem gesteld is. En zo verandert het Groninger land van standaard grond naar precisielandbouw, zo beschrijft het NRC.

Benieuwd wat het NRC nog meer vertelt? Lees het hele artikel hier online.

Foto: Jur Bosboom