Groningen domineert ook dit jaar weer de FD Gazellen Awards › City of Talent

Groningen domineert ook dit jaar weer de FD Gazellen Awards

Groningen domineert ook dit jaar weer de FD Gazellen Awards

Groningen domineert ook dit jaar weer de FD Gazellen Awards

vr, 18 november 2016

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Gazellen Awards voor de snelst groeiende bedrijven in de regio Noord, regende het prijzen voor de stad en provincie Groningen. Er werden gisteren in totaal 40 prijzen uitgereikt, waarvan maar liefst 19 naar Groningse bedrijven gingen. Daarnaast vielen de drie gouden Gazellen ook in de Groningse handen van VoIPGRID, Moving Spirits en Brandfield.

Ieder jaar beloont Het Financieele Dagblad de snelst groeiende bedrijven per regio met een Gazelle Award. Dit geldt voor alle ondernemingen die de afgelopen drie jaren ten minste 20% zijn gegroeid in omzet. Voor het eerst dit jaar werden er ook gouden, zilveren en bronzen Gazellen uitgereikt, in de categorieën klein, middelgroot en groot. Gisteren was de bekendmaking voor de regio Noord (Groningen, Drenthe en Friesland) in wateronderzoekscentrum Wetsus in Leeuwarden.

In totaal werden gisteren 40 ondernemingen beloond voor hun groeiprestaties, waarvan 19 uit Groningen, 15 uit Friesland en 6 uit Drenthe. Het FD prijsde de stad Groningen daarnaast ook voor de fantastische resultaten, en kopte gisteren: “De stad Groningen is de groeimotor van de noordelijke provincies. In alle drie de categorieën gingen de Gouden Gazellen naar bedrijven gevestigd in de ‘metropool van het noorden’.”

VoIPGRID, het telecommunicatie-platform van Mark Vletter (ook oprichter van de successen Voys en Spinde), mocht naar huis met de Gouden Gazelle in de categorie klein (€ 100.000 tot € 2 mln). Het bedrijf had over de afgelopen drie jaar een omzetgroei van maar liefst 1673%. Dit jaar stond VoIPGRID ook al op de negende plek in de Deloitte Technology Fast50, de ranglijst voor de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.

In de categorie middelgroot (€ 2 mln tot € 10 mln) ging de online modewinkel Brandfield er met het goud vandoor, met een gemiddelde omzetgroei van 310%. Het bedrijf stond net als VoIPGRID dit jaar ook al in de Fast50, op de zestiende plaats. De online winkel brengt jaarlijks zo’n 20.000 stijl-items aan de man, zoals horloges, zonnebrillen, sieraden en portemonnees.

De gouden Gazelle Award in de categorie groot (meer dan € 10 mln) ging naar de wereldwijde handelaar in sterke drank Moving Spirits. Het Groningse bedrijf was vorig jaar ook al de grote winnaar in deze categorie, dit jaar won de drankhandelaar met een gemiddelde omzetstijging van 112%.