Groningen Digital Business Centre krijgt 150.000 euro › City of Talent

Groningen Digital Business Centre krijgt 150.000 euro

Groningen Digital Business Centre krijgt 150.000 euro

Groningen Digital Business Centre krijgt 150.000 euro

ma, 11 december 2017

Goed nieuws voor het Groningen Digital Business Centre (GDBC): het krijgt een subsidiebijdrage van anderhalve ton van de provincie. Het GDBC is opgericht door de RUG en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) en richt zich op innovatie en onderzoek naar digitaal ondernemen en stroomt professionals klaar voor de digitale sector.

Ruim veertig ondernemers die gevestigd zijn in Noord-Nederland zitten in het collectief van NOO en in de sector is een grote vraag naar academisch geschoolde experts op het gebied van digital science en big data. En die vraag groeit sterk. Het is de bedoeling dat het GDBC de koppeling tussen studenten en het bedrijfsleven verbetert. Zo krijgen studenten de kans om stage te lopen of onderzoek te doen bij vooraanstaande digitale bedrijven.

 

 

 

Het doel van het GDBC om bij te dragen aan structurele versterking van de digitale sector in Noord-Nederland past goed in de ambitie van de provincie, om vol in te zetten op digitalisering en de kansen op werkgelegenheid in deze sector te benutten

De subsidie
De totale projectkosten bedragen ruim 1,7 miljoen euro. De provincie draagt bij vanuit Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt voor 2016-2019. Digitalisering is een van de aandachtspunten in het programma. De subsidie is onderdeel van een grotere bijdrage uit het Operationeel Programma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), bedoeld voor innovatieve midden- en kleinbedrijven in Noord-Nederland. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert het EFRO-programma uit.