Groeningen! Eco-incubator in en om de stad › City of Talent

Groeningen! Eco-incubator in en om de stad

Groeningen! Eco-incubator in en om de stad

Groeningen! Eco-incubator in en om de stad

wo, 7 november 2018

Eind november is de officiële opening van ‘Groeningen’: een natuur-innovatieplatform om van Groningen een groene metropool te maken. Een initiatief van Hanzehogeschool en Staatsbosbeheer.

Groeningen: de natuur-achtertuin van de stad. Niet gek als je bedenkt dat je vanaf de Grote Markt in no-time bij de Onlanden, het Paterswoldsemeer of Zuidlaardermeer bent. Maar liefst 7500 hectare aaneengesloten wetlands en cultuurhistorische landschappen, daar draait het allemaal om bij de Innovatiewerkplaats Groeningen. Hiermee willen de Hanzehogeschool Groningen en Staatsbosbeheer natuurgebieden direct rond de stad Groningen met elkaar én met de stad verbinden.  Hiermee is Groningen er een ware eco-incubator rijker. Groningen is wat dat betreft uniek, want op een steenworp afstand van de stad komen zeldzame soorten voor, zoals de bever, otter en noordse woelmuis.

Waardevol aan dit project is dat onderwijs, overheid en de ondernemer (en ondernemende burger) samenwerken aan meer groen in en rond Groningen. Het doel is om via het natuurlijke proces te zorgen dat één groot samenhangend natuurgebied ontstaat, direct rond de stad. Eind november vindt de officiële lancering plaats.

Foto: Jurjen Veerman