Gratis online universiteits-cursus over Energietransitie start 24 oktober › City of Talent

Gratis online universiteits-cursus over Energietransitie start 24 oktober

Gratis online universiteits-cursus over Energietransitie start 24 oktober

Gratis online universiteits-cursus over Energietransitie start 24 oktober

di, 18 oktober 2016

In de interactieve cursus – waar volop ruimte is voor vragen en discussie – delen zes docenten van vijf verschillende faculteiten hun kennis over energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen aan bod. Zeven weken lang zijn de cursusdeelnemers bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen.

De cursus begint met een introductie van professor dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van EAE, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende drie weken brengen professor dr. ir. Gerard Dijkema, professor mr. dr. Martha Roggenkamp en professor dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en professor dr. Linda Steg uitwijden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de MOOC-deelnemers hun kennis en vaardigheden inzetten bij het analyseren van een vraagstuk in hun eigen land.

Iedereen die Engels verstaat kan meedoen: het enige wat je als deelnemer nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internet-aansluiting en zo’n 4 uur per week tijd. De cursus wordt gegeven door top-docenten van de RUG en duurt 7 weken. Aanmelden voor de cursus kan op de website van Energy Academy Europe

Solving the Energy Puzzle: A Multidisciplinary Approach