Google-bus komt naar Groningen › City of Talent

Google-bus komt naar Groningen

Google-bus komt naar Groningen

Google-bus komt naar Groningen

wo, 31 oktober 2018

Vanaf november gaat Google met een speciale bus toeren door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Eén van de eerste steden waar de Google-bus langs gaat, is Groningen.

Internet kan op enorm veel manieren helpen. Denk aan het vinden van een baan, het vergroten van inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Digitale vaardigheden zijn hierbij cruciaal en om die kansen optimaal te benutten, gaat Google met een bus door heel Nederland toeren om gratis trainingen te geven.

Groningen vol tech-talent

Wethouder Joost van Keulen is blij dat Google weer naar Groningen komt “Groningen heeft in korte tijd een toonaangevende digitale sector ontwikkeld met enorm veel tech-, data- en internetbedrijven. Dat is geen wonder, want de drie dingen die zij nodig hebben, die hebben wij in overvloed. We hebben snel internet, ruimte om te experimenteren en talent.”

Digitale Werkplaats

Al twee keer eerder was Google met de Digitale Werkplaats in Groningen en beide keren was de animo groot. Tijdens de trainingen en workshops kunnen ondernemers leren over hoe ze de online zichtbaarheid van hun bedrijf kunnen vergroten, e-commerce en het analyseren van hun website. Deze keer zal Qredits (een onafhankelijke en private kredietverstrekker) een workshop heven over het schrijven van een ondernemersplan.
Studenten leren in de Digitale Werkplaats bus onder andere hoe je je profileert voor een stage of baan, online marketing en het bouwen van een succesvolle site.

 

Kijk hier voor de exacte tijd en plaats van de trainingen en workshops: https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats. Ook opgeven kan hier.