Gezocht: vijftig Groningse ondernemers voor proef duurzamer ondernemen › City of Talent

Gezocht: vijftig Groningse ondernemers voor proef duurzamer ondernemen

Gezocht: vijftig Groningse ondernemers voor proef duurzamer ondernemen

Gezocht: vijftig Groningse ondernemers voor proef duurzamer ondernemen

ma, 11 december 2017

De Groningen City Club zoekt vijftig Groningse ondernemers die mee willen doen aan een proefproject om duurzamer te ondernemen. In samenwerking met Grunneger Power en de gemeente Groningen wordt gekeken hoe op de energielasten bespaard kan worden.

Groningen City Club heeft zich aangemeld voor het initiatief ‘Groningen Energie Neutraal 2035’ en kwamen zo op een Rotterdams voorbeeld. “Dat komt er op neer dat wij in overleg gaan met de ondernemers en hen adviseren over hoe ze met tamelijk simpele maatregelen energie kunnen besparen. Deze ‘quick wins’ kun je dan gebruiken voor grotere investeringen. Uiteindelijk ontstaat er dan de situatie dat je energie bespaart, en dat je die besparing gebruikt voor grotere investeringen”, vertelt Jeroen van den Berg, lid van de Commissie Energie van de Groningen City Club. Eerder hielp hij bij het opbouwen van Entrance van de Hanzehogeschool en momenteel werkt hij voor TNO waar hij projecten ontwikkelt op het gebied van duurzame energie.

Samen met Grunneger Power heeft van den Berg gekeken hoe de Rotterdamse aanpak in Groningen uitgerold kan worden. Hiervoor zoeken de initiatiefnemers nu Groningse ondernemers. Van den Berg: “De City Club vroeg me of ik mee wilde denken binnen de Commissie Energie. Dat wilde ik wel, maar ik vond wel dat we het niet te kleinschalig zouden moeten aanpakken, en dat we écht streven naar structurele verbeteringen op het gebeid van duurzaamheid. Ik wil écht laten zien dat we met z’n allen hier in Groningen verschil kunnen maken en dat we een beweging op gang kunnen brengen. Nou: daar was de GCC het helemaal mee eens. En dus gaan we er enthousiast mee aan de slag, en hopen we spoedig contact te krijgen met bedrijven die mee willen doen.”

 

Belangstelling? Mail naar info@groningencityclub.nl of rechstreeks naar Jeroen op j.vandenberg@gmail.com.