Gezocht: Traineeships voor IT-talent! › City of Talent

Gezocht: Traineeships voor IT-talent!

Gezocht: Traineeships voor IT-talent!

Gezocht: Traineeships voor IT-talent!

di, 9 januari 2018

Traineeships en plekken voor nieuw IT-talent verbeteren de arbeidsmarkt in Noord-Nederland voor ICT-ers. En dat niet alleen: via traineeshipplekken komt nieuw IT-talent helemaal tot bloei. Nu zijn interessante noordelijke bedrijven vaak nog onbekend voor studenten en afgestudeerden, waardoor ze Groningen vaak onnodig verlaten na hun studie. Samenwerking Noord zoekt daarom bedrijven met plekken voor IT-talent.

“Laten  we het daarom dóén: traineeship-plekken aanbieden en jongere studenten intensief begeleiden of ‘adopteren’”, zo betoogt Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert. “Daarom zijn we nu dringend op zoek naar enthousiaste partijen die zeggen: Yes! Dit gaan we doen, we gaan traineeships aanbieden! Op die manier kunnen we zorgen voor extra aanbod aan nieuwe, talentvolle IT-medewerkers voor het Noorden.”

Wat een traineeship is? Dat is dat jong talent drie keer acht maanden bij drie verschillende bedrijven aan projecten werkt. Dat verschilt van bedrijf tot bedrijf. Volgens Hassert zou het ook verstandig zijn om studenten kortere projecten te laten doen bij bedrijven. Eigenlijk als een soort verkort traineeship, waardoor ze kennis kunnen maken met de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt. En andersom: bedrijven leren zo nieuwe IT-talenten kennen.

Interesse? Klik hier voor meer informatie.