Gezocht: Testrijders elektrische auto in Groningen › City of Talent

Gezocht: Testrijders elektrische auto in Groningen

Gezocht: Testrijders elektrische auto in Groningen

Gezocht: Testrijders elektrische auto in Groningen

ma, 9 april 2018

Heb je altijd al eens elektrisch willen rijden? Natuur en Milieu zoekt testrijders in Groningen die voordelig een 100% elektrische e-Golf willen rijden en de auto zoveel mogelijk willen delen met anderen.

Wist je dat 90% van de auto’s stilstaat? Autodelen kon wel eens dé oplossing zijn. Deze zomer gaat het project Testrijders van start in Groningen waarbij Stadjers samen elektrische auto’s kunnen delen. Testrijders is een initiatief van Natuur&Milieu en de gemeente Groningen en na de lanceringen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle komt het nu naar het Noorden.

Duurzaam rijden
Met het project wil Natuur&Milieu zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrische autodelen. Dit is namelijk een belangrijk deel van de oplossing om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen. Samen met de Gemeente Groningen kiest Natuur&Milieu Testrijders die de ambassadeurs worden voor elektrisch autodelen in de regio.

Deel je e-golf
Als je geselecteerd wordt als Testrijder, sluit je tegen een extra voordelig tarief een leasecontract af voor een Volkswagen e-golf. Vervolgens deel je je auto minimaal 5 keer per maand met vrienden, buren, collega’s of via een online deelplatform zoals SnappCar. Op deze manier ervaren heel veel mensen op een laagdrempelige manier elektrisch autorijden en autodelen. Als ambassadeur deel je een auto én je ervaringen daarmee. Je denkt mee over leuke manieren om anderen enthousiast te maken voor het elektrisch autodelen.

Woon jij in Groningen en heb je interesse om Testrijder te worden, maar wil je het elektrisch rijden eerst een keer proberen? Dat kan! Vraag een proefrit aan via website. Inschrijven kan tot 1 juni op detestrijders.nl en er zijn tien auto’s beschikbaar.