Game- industrie Groningen groeit › City of Talent

Game- industrie Groningen groeit

Game- industrie Groningen groeit

Game- industrie Groningen groeit

vr, 16 maart 2018

Het staat nog aan het begin, maar de game-industrie in Groningen groeit snel. Op dit moment gebeurt het vooral in het bedrijfspand Het Kwadraat, waar veel jonge game-bedrijven zijn gehuisvest.

Nu is het nog niet zover, maar straks misschien wel. Zeg ‘games’ en je denkt direct aan Groningen. Die kans is er zeker, want het ontwikkelen en maken van games hier in Groningen als industrie is op dit moment in volle gang. Platform Indietopia wil de game-industrie in het Noorden een boost geven en heeft nu een nieuw ‘accelerator’ programma geopend. Hier krijgen startende bedrijven financiële steun. Maximaal tien startups kunnen via dit programma de game van hun dromen ontwikkelen vanuit Groningen. Ze krijgen een financiële bijdrage, huur van een kantoor en ondersteuning bij o.a. bedrijfsontwikkeling en marketing.

Game-hub
Platform Indietopia heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van games in Noord-Nederland. Hiervoor werkt het platform samen met VentureLab North, Indiestad en Vastgoed Groningen en subsidiënt Regio Groningen-Assen. Mendel Bouman is de initiator van Indietopia. Toen hij in Groningen kwam wonen, had hij zijn bedrijf net opgezet dat creatieve dienstverlening leverde aan game-developers. Eenmaal in Groningen ontdekte hij dat de game-industrie niet zichtbaar was en daar brengt hij nu verandering in. Met Indietopia draagt hij bij aan twee gemeenschappelijke doelen: het stimuleren van werkgelegenheid en het op de kaart zetten van Noord-Nederland als ‘hub’ voor de game-industrie.

Geef je op
Indietopia organiseert verschillende evenementen, zoals workshops, seminars en pitchingsessies. Tot 1 mei kunnen startups zich opgeven voor deelname aan de Accelerator via de website