Filmvertoning ‘An Inconvenient Sequel’ van Al Gore over klimaatverandering met nagesprek over de voorlopersrol van Groningen › City of Talent

Filmvertoning ‘An Inconvenient Sequel’ van Al Gore over klimaatverandering met nagesprek over de voorlopersrol van Groningen

Filmvertoning ‘An Inconvenient Sequel’ van Al Gore over klimaatverandering met nagesprek over de voorlopersrol van Groningen

Filmvertoning ‘An Inconvenient Sequel’ van Al Gore over klimaatverandering met nagesprek over de voorlopersrol van Groningen

do, 9 november 2017

 

Op vrijdag 24 november toont het Groninger Forum de krachtige documentaire An Inconvenient Sequel van Al Gore. De documentaire is de opvolger van An Inconvenient Truth waarmee Al Gore de klimaatverandering definitief op de agenda zette. Met zijn nieuwe film An Inconvenient Sequel zet hij alles op alles om een energierevolutie te ontketenen.

 

Na de film wordt er nagepraat en ingezoomd op innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. O.a. de rol van Groningen wordt besproken, de provincie die een voortrekkersrol bekleedt in de transitie van fossiele naar groene energie. Hier worden de decennialange ervaringen met gaswinning ingezet voor duurzame energievoorziening in de nabije toekomst. Tevens komen de Energy Academy Europe en de ontwikkeling van de eerste klimaatneutrale waterstofcentrale ter wereld in de Eemshaven aan bod, beide zorgen dat de rol van Groningen op het gebied van de energietransitie nog meer wordt vergroot. Daarnaast zijn de volgende sprekers uitgenodigd:

 

  • Albert de Hoop, de burgemeester van Ameland. Hij komt vertellen over het streven zijn eiland in 2020 energieneutraal te laten zijn. De kennis hiervoor haalt hij bij het Energy Transition Center uit Groningen.

 

  • Patrick en Milan van der Meulen, zij lieten zich door Al Gore opleiden tot Climate Reality Leaders en begonnen Enie.nl, een bedrijf in zonnepanelen met een nieuwe benadering van de energiemarkt als uitgangspunt.

 

  • Maarten Loonen, Universitair docent Arctische ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en poolonderzoeker op Spitsbergen. Hij kan vanuit de praktijk en als ooggetuige vertellen wat de klimaatverandering betekent voor de Noordpool.

 

De avond wordt georganiseerd door Marketing Groningen, het Akkoord van Groningen en het Groninger Forum in samenwerking met het Climate Reality Project van Al Gore.

Tickets zijn te bestellen via http://bit.ly/2hXifpF

Meer weten over de rol van Groningen op het gebied van energie? Klik hier