Fiets Groningen op 1! › City of Talent

Fiets Groningen op 1!

Fiets Groningen op 1!

Fiets Groningen op 1!

vr, 11 april 2014

De uitdaging is om als stadsteam zoveel mogelijk kilometers te tracken met je smartphone. Om mee te doen hoef je alleen de app te downloaden en je op te geven voor team Groningen.Meer informatie is te vinden op www.ecc2014.eu. Gedurende de gehele maand mei telt vervolgens elke fietsrit die gedeeltelijk of geheel in de stad plaatsvindt mee voor het Groningse totaal. Vervolgens maakt elke deelnemer wekelijks kans op een pimp-je-fiets-pakket en andere coole fietsprijzen!

Groningen neemt het op tegen 31 steden uit 12 landen, die flink verschillen in grootte. Inverness, in Schotland, en Pomezia, in Italië, hebben bijvoorbeeld minder dan 70,000 inwoners. Daar staan grote steden als Rome, Warschau en Barcelona tegenover. Groningen hoeft als fietsstad bij uitstek zeker niet onder te doen voor deze steden. Waar in Groningen zo’n 40% van het woon-werkverkeer per fiets plaatsvindt, is dat in een stad als Barcelona nog geen procent (bron: eurostat).

Groningen wil zich laten zien als een koploper op het gebied van de fiets en deze uitdaging is daar een uitgelezen kans voor. Door hier als stad aan mee te doen kunnen we de rest van Europa laten zien hoe het moet. Dit soort internationale evenementen zijn erg leerzaam voor alle partijen en dragen dan ook bij aan het behouden en verbeteren van de best practice die we in Groningen als normaal ervaren.

Facebook: https://www.facebook.com/fietsgroningenop1
Twitter: @050fietst, #ECC050