€37.5 miljoen aan extra investeringen voor HackerOne › City of Talent

€37.5 miljoen aan extra investeringen voor HackerOne

€37.5 miljoen aan extra investeringen voor HackerOne

€37.5 miljoen aan extra investeringen voor HackerOne

do, 9 februari 2017

Het Groningse bedrijf HackerOne haalde gisteren €37.5 miljoen aan extra investeringen op. Dat brengt het totaal van investeringen in het hackers platform van de afgelopen jaren op ruim 69 miljoen euro.

HackerOne is een platform waar hackers geld kunnen verdienen met het vinden van beveiligingslekken bij grote bedrijven als Salesforce, Dropbox en Benchmark. Het werd in 2011 opgericht door Jobert Abma en Michiel Prins, die beiden studeerden aan de Hanzehogeschool en een paar jaar geleden verhuisden met hun bedrijf naar Silicon Valley in de VS. HackerOne heeft daarnaast nog steeds een kantoor in Groningen, waar het merendeel van de software ontwikkeling  gedaan wordt.

Volgens CEO Mårten Mickos waren de nieuwe investeringen niet eens nodig, maar besloot het bedrijf uiteindelijk om het bedrag toch aan te nemen, zo vertelt hij aan TechCrunch: “In plaats van te wachten tot we het wel nodig hebben, kunnen we het alsnog goed gebruiken. Dit bedrag geeft ons de komende jaren een hoop flexibiliteit, zodat we heel snel kunnen inspelen op nieuwe kansen.”

Vorige maand haalde het bedrijf nog de prestigieuze lijst van 30 under 30 van het blad Forbes, de wereldwijde top 30 van techbedrijven die worden aangestuurd door ondernemers van onder de 30 jaar.

Lees hier het volledige artikel van TechCrunch.