EM2: hét pop- en cultuurpodium @ Suikerunie › City of Talent

EM2: hét pop- en cultuurpodium @ Suikerunie

EM2: hét pop- en cultuurpodium @ Suikerunie

EM2: hét pop- en cultuurpodium @ Suikerunie

di, 20 maart 2018

Het lijkt een Amerikaanse ‘barn’ en is voor een groot deel opgebouwd uit strobalen. Ken je EM2 al? Een gloednieuw gebouwd pop- en cultuurpodium op het voormalige Suikerunie terrein. Dit is dé plek voor culturele en muzikale initiatieven en experimenten in Groningen.

Daar staat ‘ie: de imposante ‘red barn’ op het Suikerunie terrein. Volgens de initiatiefnemers heeft de hal een perfecte akoestiek. Uitmuntend zelfs, want daar is het om ontworpen; als muziekzaal. EM2 is een opvolger voor de EMG Faktors, in een voormalige graansilo aan het Eemskanaal. Binnen drie jaar werd daar een succesvol podium neergezet. Helaas werd dat verkocht en dus moest er een opvolger komen. Zie hier: de EM2. Met de looks van een ‘red barn’ (ja, inderdaad zo één uit Amerika) is het een stoer en herkenbaar baken in de stad.

EM2 is duurzaam gebouwd, want na 14 jaar kan het geheel eenvoudig worden afgebroken en hergebruikt. Het interieur bestaat ook uit recycle materialen met een industriële look en ‘rock ’n roll’-touch.

De komende 14 jaar is het voormalige Suikerunie terrein ‘De Suiker’ beschikbaar voor vernieuwende projecten. Je vindt er al een hostel, projecten rond stadslandbouw, verschillende werkplaatsen, een presentatie-instelling en de beste elektronische muziek club van Nederland.

Benieuwd? Check de site >>