Eerste elektrische snel-laadpaal voor taxi’s › City of Talent

Eerste elektrische snel-laadpaal voor taxi’s bij het station

Eerste elektrische snel-laadpaal voor taxi’s

Eerste elektrische snel-laadpaal voor taxi’s bij het station

di, 11 juli 2017

Onlangs is de eerste snel-laadpaal voor taxi’s bij het station geplaatst. Elektrische taxi’s kunnen nu volledig rijden op lokaal opgewekte zonnestroom in Groningen. Verschillende Groninger taxibedrijven hebben al aangegeven gebruik te gaan maken van de laadpaal.

De snellaadpaal is een initiatief van lokale energiecoöperatie Grunniger Power en het elektrische taxibedrijf Zebra. Zebra maakte met haar 100% elektrische taxisbus als eerste gebruik van de snellaadpaal. “Wij willen een voorbeeld zijn voor de taximarkt. Het initiatief voor een elektrische laadpaal op het station is daar, naast transparantie en gemak, een onderdeel van. We hopen dat meer taxibedrijven elektrisch gaan rijden. Samen sterk voor een schonere Stad”, aldus Gerrit Janknegt.

Stroom uit de Zeeheldenbuurt
En de stroom waarop de taxi’s rijden? Die is afkomstig van het gezamenlijke zonnedak op het Alfa-college in de Zeeheldenbuurt. Dit zonnedak van Grunneger Power en buurtbewoners kwam tot stand via de zogenaamde postcoderoosregeling. Door het opwekken van lokale postcoderoosstroom kan Grunneger Power haar leden een korting aanbieden op de stroom via de laadpalen. Daarmee wil zij het elektrisch rijden ook voor lokale ondernemers bevorderen.

Energie en Groningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Groningen wordt dagelijks hard gewerkt aan de verduurzaming van de samenleving en de vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energie. Veel ontwikkelingen op dit gebied komen direct voort uit de lange traditie op het gebied van energieproductie, -distributie en -transport. Meer nieuws lees je hier