EBBA Awards blijven in Groningen › City of Talent

EBBA Awards blijven in Groningen

EBBA Awards blijven in Groningen

EBBA Awards blijven in Groningen

do, 27 maart 2014

Sinds 2009 worden de EBBA Awards uitgereikt tijdens de openingsavond van het Eurosonic Noorderslag in een tv-show, gerepresenteerd door BBC-presentator Jools Holland. Vervolgens wordt de show in een groot deel van Europa op tv uitgezonden. “Het feit dat de Europese Commissie wederom kiest voor Eurosonic Noorderslag bevestigt en onderstreept dat ook de commissie Eurosonic Noorderslag beschouwt als belangrijkste platform voor Europese popmuziek”, zegt creatief directeur Eurosonic Noorderslag, Peter Smidt.

Popstad
Cultuurwethouder van de gemeente Groningen Dig Istha zegt: “De EBBA Awards zijn, als onderdeel van Eurosonic Noorderslag van groot belang voor de stad Groningen. Deze toekenning door de EU is een versterking van de culturele status van de stad. Het versterken van de popsector is een van de speerpunten van ons culturele beleid. Groningen wordt dé popstad van Nederland.”

Gemeente
De EBBA-prijzen worden gefinancierd door het EU-programma Cultuur en georganiseerd in samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU). De EBBA Awards worden mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Groningen en de gemeente Groningen. Verdere ondersteuning komt van Buma Cultuur en het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Caro Emerald
Onder de winnaars van de EBBA Awards behoren onder anderen Adele, Stromae, Emeli Sandé, Gabriel Rios, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Caro Emerald, Lykke Li, The Darkness, Katie Melua, The Ting Tings, C2C, Tokio Hotel, The Script, Zaz, Swedish House Mafia, Saybia, Damien Rice, KT Tunstall, Alphabeat, Milow en Afrojack.