Dutch Blockchain Hackaton Groningen krijgt vervolg: 2 mei @ Big Building › City of Talent

Dutch Blockchain Hackaton Groningen krijgt vervolg: 2 mei @ Big Building

Dutch Blockchain Hackaton Groningen krijgt vervolg: 2 mei @ Big Building

Dutch Blockchain Hackaton Groningen krijgt vervolg: 2 mei @ Big Building

di, 25 april 2017

In februari vond de grootste blockchain hackathon ooit plaats in Groningen: de Dutch Blockchain Hackaton 2017. Het was een groot succes, waarin vijftig teams uit elf landen de basis legden voor blockchaintoepassingen die hele sectoren op zijn kop kunnen zetten. Nu krijgt het een vervolg-event: op 2 mei in de Big Building in Groningen.Even terug: wat gebeurde er tijdens de hackaton in februari?

Ontwikkelaars hadden 45 uur de tijd om te denken over hoe hun blockchaintoepassing één van de vijf sectoren (tracks) op zijn kop kon gaan zetten. Dit waren Internationaal handelen & ondernemen, Toekomstige pensioenketen, Energietransitie, Digitale identiteit en Overheidsdienstverlening. In alle vijf tracks was er een winnaar met een prototype of het best uitgewerkte idee. Maar hoe is het de winnaars sindsdien vergaan? Dat kom je tijdens deze follow up te weten.

Waarom je erbij wilt zijn:

  • Je ontvangt de exclusieve sneak preview van de mini-documentaire / aftermovie van het Dutch Blockchain Hackathon.
  • Je leert meer over Small Business Innovation Research Programme (SBIR), dat wordt gelanceerd op het evenement en is aangewezen om lokale software-ontwikkelingsprojecten te financieren die blockchain gebruiken om de samenleving te verbeteren.
  • Je leert over drie grote regeringen en bedrijven die je uitdagen om hun use-case in de SBIR te helpen ontwikkelen.
  • Je krijgt te weten hoe het verder is gegaan met de winnende teams in februari.
  • Je gaat netwerken met andere leden en deelt de laatste ontwikkelingen.

Je kunt je hier opgeven en het programma bekijken. Er is een maximum van 150 plekken, dus wacht niet te lang met registreren om zeker te zijn van een plaats!

Wat is blockchain?

Het World Economic Forum heeft blockchain één van de zeven potentiële en meest veranderende technologieën genoemd, met mogelijke toepassingen. Variërend van de gezondheidszorg, de voedingsindustrie, energie, slimme industrie tot logistiek en overheid. In dit filmpje zie je hoe de blockchain technologie werkt:

Wat is blockchain?

Wat is blockchain?