Digitale snoepwinkels geopend › City of Talent

Digitale snoepwinkels geopend

Digitale snoepwinkels geopend

Digitale snoepwinkels geopend

wo, 28 juni 2017

Een hologram geeft de bezoekers een blik op de digitale toekomst, een LED-scherm verbeeldt de mogelijkheden van razendsnel internet en deskundigen praten met elkaar over de technologische toekomst. Zo luidde het programma voor de opening op 28 juni van de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen en het 5G Lab van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen.

 

 

Digital Society Hub en 5G Lab: digitale snoepwinkels

De Digital Society Hub, de nieuwste innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT, wordt een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

Het 5G Lab, dat staat op het terrein van EnTranCe, is een lab waar ondernemers samen met studenten, docenten en onderzoekers testen kunnen uitvoeren met de toepassingen van het snelle datanetwerk van de toekomst: 5G. Het lab is het ‘voorportaal’ voor het 5G Fieldlab in Noord-Groningen: ‘s werelds eerste testveld voor toepassingen van 5G op het platteland. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub.

Meer informatie over Digital Society Hub vind je hier.

Veel voorzieningen, een vrij goedkope kamer, geweldige horeca en culturele hotspots; in 2016 is Groningen wederom verkozen tot de leukste studentenstad van Nederland. Met opleidingsinstituten zoals de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool is het aanbod aan opleidingen uitstekend en de leefomstandigheden in Groningen als studentenstad doen daar zeker niet voor onder. Meer informatie over studeren in Groningen vind je hier.