Deze start-up werd in één jaar twee keer zo groot › City of Talent

Deze start-up werd in één jaar twee keer zo groot

Deze start-up werd in één jaar twee keer zo groot

Deze start-up werd in één jaar twee keer zo groot

ma, 29 januari 2018

Simplicate, een software start-up werd in één jaar ruim twee keer zo groot. In omzet, klanten én in medewerkers. De inkomsten groeiden met 141% en ze kregen twee keer zoveel klanten en collega’s.

‘We zijn eigenlijk geen start-up meer’, zeggen de ondernemers van Simplicate slechts 2,5  jaar na de start van hun bedrijf. Simplicate is de maker van business software en het aantal bedrijven dat met Simplicate werkte, nam afgelopen jaar toe met ruim 100%. Ook door het toenemen van grote klanten groeide de omzet in 2017 met 141%. Inmiddels telt Simplicate 27 collega’s, waar dat vorig jaar nog 13 waren. Kortom; deze start-up is in korte tijd al een scale-up.

Maar wat maakt Simplicate zo succesvol? ‘Wij ontwikkelen software die in de kern zo goed is dat het eenvoudig werkt maar tegelijk veel vragen aankan’, vertelt één van de oprichters Peter Hager aan de Groninger Ondernemers Courant. ‘Updates en nieuwe functies worden alleen ontwikkeld en uitgeleverd als ze passen binnen dat ‘eenvoudig & krachtig’ principe. We werken daarbij nauw samen met onze gebruikers. We willen dat de software steeds meer kan zonder dat er allerlei onnodige knopjes en vinkjes ontstaan. Of we daar in slagen, meten we vooral af aan de klanttevredenheid. Vorig jaar was die onverminderd hoog.’

Ook in 2018 verwacht het bedrijf door te groeien. Op dit moment hebben ze naast de locatie in Groningen een kleinere dependance in Amsterdam-Noord. In februari verruilt Simplicate dit voor een groter kantoor in de haven van de IJburg.

Check Simplicate op Facebook >>