Nieuw in Groningen: City Central, ‘hub’ voor internationals › City of Talent

Nieuw in Groningen: City Central, ‘hub’ voor internationals

Nieuw in Groningen: City Central, ‘hub’ voor internationals

Nieuw in Groningen: City Central, ‘hub’ voor internationals

do, 25 januari 2018

Groningen heeft vanaf nu een speciale ontmoetingsplek voor internationale studenten en expats. Hier krijgen ze alle informatie en tips over het stadsleven, huisvesting en over leuke dingen om te doen. Vorige week woensdag werd de City Central officieel geopend door wethouder Paul de Rook.

Groningen is 150 nationaliteiten rijk. Er zijn 30.000 (!) internationals en dat is 15% van alle inwoners. Even ter vergelijking: in 2009 waren dat er nog 22.000. Een forse groei dus en dat komt vooral door de komst van internationale studenten, staf van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, plus expats in het bedrijfsleven. Vanaf nu kunnen zij terecht in de ‘hub’ City Central in hartje Stad, namelijk aan het A-Kerkhof.

City Central is een initiatief van Marian Counihan, samen met Eva Magnusková. De gemeente Groningen steunt het samen met het International Welcome Center North. City Central is een ontmoetingsplek waar naast internationals ook Stadjers welkom zijn voor een heerlijke kop koffie. En het leuke is; dit is dé plek waar je nieuwe internationale ‘Stadjers’ leert kennen.

City Central volgen? Dat kan o.a. op Facebook >>

CityCentral - we are growing!

CityCentral - we are growing!