Chordify uit Groningen lanceert iOS app tijdens het Reeperbahn Festival › City of Talent

Chordify uit Groningen lanceert iOS app tijdens het Reeperbahn Festival

Chordify uit Groningen lanceert iOS app tijdens het Reeperbahn Festival

Chordify uit Groningen lanceert iOS app tijdens het Reeperbahn Festival

do, 22 september 2016

Het Reeperbahn Festival in Hamburg is één van de grootste showcase festivals voor de muziekindustrie in Europa, met meer dan 70 verschillende podia en 32.000 bezoekers. De Nederlandse muziekindustrie staat dit jaar centraal tijdens het Duitse festival, met showcases van diverse acts en innovatieve bedrijven. Chordify is onderdeel van Creative Holland, een delegatie van twaalf Nederlandse bedrijven die voorop lopen in de muziek en digitale industrie.

Chordify telt inmiddels 500.000 geregistreerde gebruikers en miljoenen maandelijkse bezoekers. Vanuit de gebruikers was er een grote behoefte om, naast de bestaande web app, ook een mobiele iOS app te ontwikkelen. De nieuwe app heeft dezelfde basisfuncties als de webversie en is net zo simpel en intuïtief in gebruik. Uiteraard worden de gebruikersinstellingen en muziekbibliotheek in de app gesynchroniseerd met die op de website, zodat de favoriete nummers van gebruikers direct op beide omgevingen speelbaar zijn.

Naast een demonstratie van de nieuwe iOS app, zal mede-oprichter Bas de Haas uitweiden over de groeistrategie van het bedrijf en de ontwikkelingen die dat mogelijk maken. Eén van die nieuwe ontwikkelingen is de onlangs gelanceerde Chordify Now Embedded Player, die gebruikers op welk muziekplatform dan ook de akkoorden van een liedje geeft en ze direct mee kan laten spelen, zonder dat ze de website hoeven te verlaten.

Op deze manier wil Chordify aanwezig zijn op elk denkbaar online muziekplatform, van websites van muzikanten en festivals en muziek blogs, tot Apple Music, YouTube en Spotify. Chordify wil zo een breder publiek aanspreken, dat normaal niet zo snel met muziekeducatie en Chordify zelf in aanraking zou komen.