Check deze gave podcasts over noordelijke economie › City of Talent

Check deze gave podcasts over noordelijke economie

Check deze gave podcasts over noordelijke economie

Check deze gave podcasts over noordelijke economie

do, 29 november 2018

De Rijksuniversiteit Groningen en de Northern Times.nl maken speciale Engelstalige podcasts over de noordelijke economie. De eerste drie afleveringen staan al online.

Podcasts, wat dat ook alweer zijn? Het zijn audioprogramma's die je op afroep kunt beluisteren op internet. Op de fiets, op je werk of tijdens het sporten. Podcasts zijn er in alle soorten en maten.

De Northern Times (de Engelstalige nieuwsvoorziening voor expats en internationale studenten) en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG hebben de Podcast Econ 050 gelanceerd. Een Engelstalige podcast waar je in elke aflevering alles hoort over een onderwerp in de noordelijke economie. Northern Times-journaliste Traci White spreekt daarover verschillende experts van de bedrijfskundefaculteit. De eerste drie afleveringen kun je al online op iTunes beluisteren:

  • Aflevering 1 gaat over het handelsbeleid van Donald Trump. Universitair docent dr. Tristan Kohl vertelt er alles over, plus waarom een handelsoorlog met China een slecht idee is.
  • In aflevering 2 vertelt Assistant-Professor in de Marketing Jing Wan over de psychologie achter het succesvol verbinden van bekende namen en gezichten aan producten.
  • En in aflevering 3 spreekt Traci White postdoctoraal onderzoeker Burcu Subasi die in de podcast uit de doeken doet hoe buitenlandse medewerkers benadeeld kunnen worden op de Nederlandse werkvloer.

Benieuwd? Hier vind je de eerste drie afleveringen.