Groningen opnieuw landelijk op de tweede plek in de Fast50 › City of Talent

Groningen opnieuw landelijk op de tweede plek in de Fast50

do, 13 oktober 2016

In 2012 stond Groningen nog met twee bedrijven in de Fast50. Dat Groningen dit jaar opnieuw met 7 bedrijven in de ranglijst van Deloitte staat, laat goed zien dat er niet alleen een flinke stijgende lijn is in de bedrijvigheid van de stad en provincie, maar ook dat de jonge technologiebedrijven op een hele gezonde manier blijven groeien. Dit is het derde jaar op rij dat Groningen als stad qua aantallen op de tweede plek staat, en het merendeel van de dit jaar genomineerde bedrijven stond de afgelopen twee jaren ook in de top 50. De plek in de ranglijst wordt bepaald over het percentage aan omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

Catawiki: 1e plaats, sectorwinnaar media, groeipercentage 3676%

De veilingsite Catawiki voerde vorig jaar met enorme voorsprong de lijst aan met een groeipercentage van maar liefst 45080%, bijna het tienvoud aan groei van de nummer twee op de ranglijst. Het was dan ook geen verrassing dat het bedrijf dit jaar ook weer op de eerste plek eindigde.

VoIPGRID: 9e plaats

Het telecommunicatie-platform van Mark Vletter, stond vorig jaar met een percentage van 2380% op de vierde plek in de lijst. Voys, het andere bedrijf van de oprichter, stond vier jaar lang hoog in de ranglijst, maar doet dit jaar niet mee.

Gadero: 10e plaats

De online houthandel Gadero is de andere Groningse nieuwkomer in de ranglijst. Het bedrijf is daarnaast ook genomineerd voor website van het jaar 2016.

Brandfield

De online modewinkel stond vorig jaar ook al in de Fast50, op de 29e plek met een groeipercentage van 347%.

Embrace SBS

Het sociale bedrijfssoftware platform Embrace SBS staat dit jaar voor het eerst als Groningse afgevaardigde op de lijst van Deloitte.   

Experty

De online winkelketen staat dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer in de top 50. Vorig jaar eindigden ze op de 21e plek met een groeipercentage van 478%.

Looking for Booking

De vergelijkingssite voor hotelprijzen van Gerlof Bos en Ben Woldring staat nu voor het derde achtereenvolgende jaar in de Fast50. Vorig jaar eindigde het bedrijf op de 14e plek met een groeipercentage van 751%.

Toonaangevend

De Deloitte Technology Fast50 is een van de meest toonaangevende ranglijsten van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. De genomineerde bedrijven moeten minimaal vier jaar bestaan en de selectie is gebaseerd op de percentuele omzetgroei over die vier jaren. De ranglijst is in het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen en gisteren vond de 17e editie plaats.

Internationaal

Met een plek in de Fast50 maken de deelnemers ook automatisch kans op een plek in de EMEA Fast500, die later dit jaar bekend gemaakt wordt. De EMEA Fast500 biedt een overzicht met de 500 snelste groeiers van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Vorig jaar ging die eer ook naar Catawiki.

Lees meer >>