Bos&Bos Catering ziet innovatieve aanpak beloond met nominatie Groninger Ondernemersprijs › City of Talent

Bos&Bos Catering ziet innovatieve aanpak beloond met nominatie Groninger Ondernemersprijs

wo, 14 september 2016

Anders dan hun bedrijfsnaam doet vermoeden, reikt het werk van het echtpaar Bos verder dan het verzorgen van eten en drinken op locatie. Want in de loop der jaren hebben zij een indrukwekkende reeks horecagelegenheden onder hun hoede genomen. Zo runt het echtpaar o.a. de TT Hall, Grandcafé Krul Drents Museum, het MendiniRestaurant Groninger Museum, het Paviljoen Sterrenbos, het Groninger Forum, Huis de Beurs, Bites and Flights Groningen Airport Eelde en sinds kort dus ook het Infoversum, dat inmiddels is omgedoopt tot DOT Groningen.

Passie

John Bos doet de financiën, Renske Bos de operatie. In het gesprek met Renske blijkt al snel dat de horeca haar in het bloed zit. ‘Onder zwaar protest van mijn ouders verruilde ik Gymnasium 5 voor de Hotelschool’, vertelt ze. Na een aantal omzwervingen in binnen- en buitenland belandde Renske bij Martinair Partyservice en liep John, toen werkzaam bij Landal, tegen het lijf. Het stel deelde een passie voor horeca en startte hun eerste gezamenlijke cater-activiteit bij SC Veendam. Daarna ging het stormachtig met de carrières van Renske en John, hoewel het succes niet zonder slag of stoot kwam.

Revolutionair

In 2009 stortte de markt voor catering in; de financiële crisis sloeg toe. Renske: ‘Toen zijn we overgestapt op vaste locaties, met behoud van het partycatering-concept. Dat was heel innovatief, zelfs revolutionair.’

Alleen de beste en mooiste locaties passen in het portfolio van Bos&Bos en dat heeft het echtpaar geen windeieren gelegd. ‘We hebben een omzet van € 6.5 miljoen per jaar. Op onze loonlijst staan 64 personen, waaronder diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvoor hebben we een eigen jobcoach in dienst.’ Op de vraag of het echtpaar ook internationale ambities heeft, antwoordt Renske ontkennend. ‘Noord-Nederland biedt nog volop uitdaging. Ik zit nog vol ideeën over gastvrijheid. Ik wil niet alleen eten en drinken bieden, maar ook tenten, muziek, belichting, entertainment, alles. Een totáál concept! En ik wil nog iets doen tegen voedselverspilling, samen met de Waste Factory.’

www.boscatering.nl

Bron: Groninger Ondernemers Courant