Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

di, 16 mei 2017

Op vrijdag 2 juni komt Arjen Lubach speciaal naar Groningen voor de Open Dag van de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Vanaf 12:00 uur verzorgt hij de opening en is het hele trappenhuis van de UB voor even van hem. Lubach studeerde in Groningen en daar zal hij zeker wat over vertellen.

De Open Dag is de ‘finale’ van de feestweek (29 mei-2 juni) waarin de UB Binnenstad de nieuwe, moderne studieomgeving viert. Na jaren van renovatie-overlast kunnen RUG-studenten en -medewerkers nu volop genieten van de moderne faciliteiten. Op de Open Dag zijn er allerlei lezingen, een gratis boekenmarkt en presentaties door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.

De feestweek
Het programma van de feestweek is heel afwisselend. Er is een feestelijke opening op dinsdag 30 mei voor genodigden door UB-directeur Marjolein Nieboer en Rector Magnificus Elmer Sterken. Hierbij vindt ook de relaunch van het kunstwerk SHA_RE Your Face van Peter Musschenga plaats. Ook zijn er in de feestweek verschillende activiteiten, zoals rondleidingen ‘achter de schermen van de UB’, lunchconcerten en een pUBquiz.

Helemaal vernieuwd
De UB Binnenstad is de afgelopen drie jaar grondig gerenoveerd. Vanaf nu kunnen RUG-studenten en -medewerkers gebruik maken van de 2100 studieplekken met: supersnel draadloos internet én genoeg stopcontacten voor al hun gadgets. Ook is er meer daglicht, een betere lichtkwaliteit en is de indeling van verschillende soorten studieplekken nu veel logischer ingedeeld.

Benieuwd naar het programma? Kijk dan hier