Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB! › City of Talent

Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

Arjen Lubach opent Open Dag van de nieuwe UB!

di, 16 mei 2017

Op vrijdag 2 juni kwam Arjen Lubach speciaal naar Groningen voor de Open Dag van de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Daar verzorgde hij de opening en was het hele trappenhuis van de UB voor even van hem. Lubach studeerde in Groningen en vertelde over zijn kennismaking met de UB. 

Ooit werd hem de toegang geweigerd tot de UB toen hij tegen sluitingstijd nog iets wilde vragen aan een mooi meisje. De portier was onverbiddellijk. "Wacht maar", dacht hij, "wacht maar, eikel. Jaren na nu, in een andere tijd, als alle studenten van nu al zijn afgestudeerd, en alle café's andere namen hebben, en als de kennis van nu al weer verouderd is, dan staat mijn foto op jullie website en dan hijsen ze mij in de grote hal omhoog in een bakje. Dan piep je wel anders!"

De Open Dag vormde de ‘finale’ van de feestweek (29 mei-2 juni) waarin de UB Binnenstad de nieuwe, moderne studieomgeving vierde. Na jaren van renovatie-overlast kunnen RUG-studenten en -medewerkers nu volop genieten van de moderne faciliteiten. Op de Open Dag waren verder allerlei lezingen, een gratis boekenmarkt en presentaties door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.