Aantal zonnepanelen Groningse daken groeit › City of Talent

Aantal zonnepanelen Groningse daken groeit

Aantal zonnepanelen Groningse daken groeit

Aantal zonnepanelen Groningse daken groeit

di, 26 juni 2018

Goed nieuws: het aantal zonnepanelen op Groningse daken én het aandeel van zonne-energie in het totale stroomverbruik in Groningen groeit. Super natuurlijk! Er is nog volop ruimte, namelijk voor wel een miljoen extra zonnepanelen in Groningen. Dat maakte wethouder Mattias Gijsbertsen afgelopen week bekend.

Wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen: “Ook daken van historische panden, zoals hier aan de Singels, zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Net als op veel plaatsen in onze stad. Groningen Woont Slim en Grunneger Power helpen inwoners daarbij.”

Gestage groei
De afgelopen twaalf maanden is in Groningen ruim 26.000 MWh aan elektriciteit opgewekt door de zon. Dit is 3,1 procent van de totale vraag aan elektriciteit en een groei vergeleken met vorig jaar. Toen was dat 1,8 procent. Waar we dan over praten? Over 125.000 zonnepanelen in de gemeente, waarvan 50.000 in zonneparken en 75.000 op daken. En de groei gaat door, want er komen 81.000 panelen bij in 2018 in Roodehaan.

Genoeg ruimte voor meer ‘zonnige’ daken
Het aantal zonnepanelen in de stad groeit gestaag. Er is plek voor 1,7 miljoen panelen en hiervan moeten er ruim een miljoen op daken van woningen en bedrijven komen. De rest komt op zonneparken te liggen. Dat betekent dat er nog ruimte is voor 925.000 zonnepanelen op Groningse daken.