Airport Eelde eerste luchthaven met drones › City of Talent

Airport Eelde eerste luchthaven met drones

Airport Eelde eerste luchthaven met drones

Airport Eelde eerste luchthaven met drones

wo, 11 oktober 2017

 

Groningen Airport Eelde heeft een primeur: vanaf eind 2018 mag er als eerste Europese luchthaven met drones worden gevlogen.

Airport Eelde heeft officieel toestemming gekregen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor het vliegen met onbemande luchtvaartuigen. Vorige week werd al bekend dat er proefvluchten worden gedaan om noodmedicatie naar de Waddeneilanden te brengen.

DroneHub GAE is een samenwerkingsverband van innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en overheden en wil de toekomstige mogelijkheden van drones op luchthavens testen. Stap voor stap wordt onderzocht hoe drones volledig en veilig geïntegreerd kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gediplomeerde dronepiloten die de toestellen zullen besturen.

De eerste vluchten zullen naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal 2018 plaatsvinden. De burgerluchtvaart zal hier geen hinder van ondervinden, want de drone-vluchten zullen gescheiden plaatsvinden.


Meer weten?
In DroneHub GAE werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen om drone-business te ontwikkelen, te faciliteren en om innovatieve oplossingen te onderzoeken. Meer informatie vind je op www.dronehub-gae.eu.

Drone levert noodmedicatie aan Schiermonnikoog

Drone levert noodmedicatie aan Schiermonnikoog